Recycle it!

Opdrachtgever | Knippie
Editie | Recycle rubriek Knippie #1 #2 #3, 2017
Fotografie | Dani van Oeffelen
Styling & concept | Iris van der Meer

Tijdens een brainstorm bij de Knippie opperde ik een nieuwe rubriek; Laten we gaan recyclen! Waarom doen we dat eigenlijk nog niet? Dat was inderdaad een goede vraag en zo is de nieuwe recycle rubriek gesmeden. Bij elk Knippie thema mocht ik zelf recycle projecten bedenken en uitwerken. Geweldig om te doen uiteraard! Voor deze drie Knippie's heb ik ook de KnipGirls rubriek gedaan. Welke je hier kunt bekijken!

Knippie #1 | Het thema van nummer één is Aziatisch met de nadruk op Japan. Door de fijne stoffen, prints en mooie kleuren waande ik mezelf al snel in het prachtige landschap van bloesems en pasteltinten. Bij de recycle rubriek heb ik gekozen voor makkelijke zelfmakers die je snel kunt uitvoeren met een oud shirt die toevallig nog in je kast hing. Ik heb hierin de origami vogeltjes digitaal gemaakt, geprint en daarna met een zwarte textielstift op een shirt getekend.

Knippie #2 | Heeft als thema Koninklijk. De kleuren hebben we heerlijk 'Hollands' gehouden. En wanneer je dan toch struint op de Koningsdag markten zoek je gewoon oude jeans op waar je weer een tas van maakt! Deze DIY is wel een stukje lastiger dan die van nummer één maar zeer goed uit te voeren doordat je het helemaal op je eigen manier kan doen!

Knippie #3 | Festivals!!! Inmiddels zijn er 865 (bron: Evenementenbranche) festivals in Nederland waarvan er heel wat geschikt zijn voor tieners. Hoe kan je makkelijk een indrukwekkende festival outfit in elkaar zetten? Je neemt een oud overhemd uit je vaders kast, strijkt er wat applicaties op en knoopt 'm om als rok. Easy, easy, easy! Meer tijd over om je haar in die geweldige vlecht te krijgen.