Drie seizoenen in één dag

Voor de nieuwe Stitchy art rubriek van Knippie werd ik gevraagd deze invulling te geven. Samen met de redactie hebben we gekeken naar de trends voor tieners en hoe zij zich identificeren met zelfmaakmode. Met deze rubriek geeft Knippie tieners tips en makkelijke patronen om zelf kleding te maken. Met het team zorgde wij voor de sfeer, de lol en de tools die je nodig hebt om tieners te inspireren zelf kleding te gaan naaien.

Drie seizoenen in één dag fotograferen voor verschillende edities van de Knippie. Eigenlijk is dat niet zo heel moeilijk in het Nederlandse klimaat. Elk dagdeel een nieuwe setting, onze tiener Yael houd er nou eenmaal van haar fictieve kamer te veranderen en steeds weer nieuwe mode items te maken in een ander thema. Ik en assistente [Ankelien Tuip] verrichte het styling gedeelte van deze verschillende sferen.

Yael deed het geweldig en kreeg van Carmen Gonzalez en mij per setting een nieuwe look voor het betreffende seizoen en thema. De foto's die vakkundig werden geshoot door Dani van Oeffelen vind je in mijn portfolio. Inspiratie gekregen om zelf te gaan naaien? In de nieuwe Knippies maken we weer drie Stitchy art series om te inspireren!

vrijdag 17 juni 2016, 14:51 Iris van der Meer

Fashion at Pactum

Peggy Jassen en ik houden van lifestyle beeld, mode, food en interieur. De wens om naast ons lifestyle werk samen een intense fashion shoot te creeëren hebben we twee weken geleden kunnen realiseren. Filmisch, op een geweldige locatie, met een prachtig team en de nieuwe herfst/winter collecties. Gerald van het Verlicht hebben we gestrikt om voor ons onderstaande backstage video te maken.

De shoot bestaat uit meer dan 10 beelden en is beschikbaar om aan te kopen. De mode items bevatten verschillende merken en is van de collecties AW 2016. Bij interesse kunt u contact opnemen met mij of Peggy Janssen.

Fotografie | Peggy Janssen
Art direction & styling | Iris van der Meer
Visagie & haar | Carmen Gonzalez
Model | Cherelle Diederik @ Touché
Backstage video | Het Verlicht
Locatie | Studio Pactum Zaandam

vrijdag 3 juni 2016, 14:33 Iris van der Meer

DIY Oppottafel

In de gure wind en koude temperaturen van februari kwam ik al helemaal in de lente stemming. Voor Buitenleven drie maakte ik deze DIY oppottafel. Alle stappen staan uitgebreid in de Buitenleven beschreven zodat het ook voor jou een eitje is om deze tafel zelf te maken.


In deze Buitenleven moest ik zelf ook op de foto om de stappen zo duidelijk mogelijk uit te leggen en werd er ook nog een foto + tekstje gepubliceerd in de Colofon. Daar gaan mijn 15 minutes of fame ;)

Tijdens de shoot was het een stormachtige dag, mijn fijne kas was inmiddels al vier keer uit elkaar gewaaid maar de oppottafel moest er hoe dan ook komen. Met de hulp van fotografe Lara van der Krift en mijn lieftallige assistent Gerald hebben we alles op zijn plaats kunnen houden.

Zodra het zonnetje binnenkort weer schijnt kun je beginnen! Ik ben benieuwd naar de foto's van jou eigen gemaakte oppot tafel!

donderdag 28 april 2016, 11:41 Iris van der Meer

Kerstkaart CNB

Dit jaar heb ik samen met Peggy Janssen voor onze opdrachtgever Miller Media, CNB de kerstkaart onder handen genomen qua styling en fotografie. Have the most wonderful bowls of the year! And I have, in januari ga ik namelijk mee naar Maison & Object om de beursstand te stylen. Fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar!

Peggy was al helemaal in de kerststemming met kaarsjes.

zaterdag 26 december 2015, 13:23 Iris van der Meer