Hello you!

Sinds drie weken heb ik gezelschap in de studio! De nieuwe stagiaire genaamd Maartje. Erg prettig voor de ondersteuning bij verschillende styling klussen en social media. Daarnaast ben ik blij verrast hoeveel meer ik zelf kan ontwerpen (let op: nieuw project!). Veel positiviteit en ruimte om nog meer leuke klussen aan te nemen en uit te werken. Omdat er achter ‘de stagiaire’ ook echt een persoon schuilt met eigen idealen ideeën en dromen stel ik haar graag aan jullie voor. Of eigenlijk doet ze dat zelf!

Hey! Mijn naam is Maartje van den Berg ik ben negentien jaar oud. Ik zit nu in mijn examen jaar op het hout en meubilering college te Amsterdam en volg de opleiding interieur adviseur.

Ik ging op zoek naar een nieuwe stage en via school kwam ik bij Iris terecht. Ik wilde graag bij Iris stage lopen om te leren hoe het is om je eigen bedrijf te hebben. Het is heel inspirerend om te zien hoe ze haar eigen bedrijf heeft opgestart en hoe ze alles in haar eentje heeft opgebouwd. Ik leer veel over klanttevredenheid en dat je de nieuwe trends en ontwikkelingen altijd moet bijhouden. Ik leer anders naar bepaalde aspecten van beeld te kijken.

Wat ik graag bij Iris wil leren is: Hoe je efficiënt te werk kan gaan. Hoe je een ontwerp/concept voorbereid voor de uitvoering. Hoe je een goede planning maakt. Ik vind het leuk om te leren hoe je bepaalde beelden ook anders kunt bekijken. In de stage werk ik aan een eigen flat-lay opdracht. Wat voor mij een uitdaging is want het is een andere manier van denken en het is uiteindelijk mijn concept wat ik met behulp van Iris mag uitwerken.

Voor mijn toekomst vind ik het heel leerzaam om bij iris stage te lopen, omdat ik misschien ook een eigen bedrijf zou willen opstarten alleen dan meer in de mode richting. Omdat ik nu een interieur opleiding doe, zou ik hierna graag een vervolg opleiding willen volgen voor mode en media styling. Ik ben mijn eigen blog begonnen om alvast een begin te maken voor mijn vervolg opleiding. Hier plaats ik nu nog over mode maar in de toekomst wil ik ook over mijn reizen en stage bedrijven schrijven.

Instagram: stylingbymaartje

vrijdag 22 september 2017, 13:38 Iris van der Meer

Het regent decor!

Begin dit jaar was ik hoog zwanger, één van de laatste klussen voor mijn zwangerschapsverlof was deze bijlage van de Knippie. Aangezien ik zelf niet meer echt swingende heupen had om alles op de gornd te tekenen en te knippen hielp stagiare José mij met het maken van het decor. Ook vriendlief heeft voor mij het fijne frame in elkaar gezet voor het galaxy stelsel en omdat mijn moeder tussen alle drukte ook een theetje samen wilde drinken werd ook zij aan het werk gezet. Wat een lieve mensen om mij heen! Ook wel fijn om eens te delegeren ;)

Wil je meer weten over de achtergrond bij het gekozen decor dan kun je dit vinden in het project zelf.

De dag met alle verschillende kids was weer erg leuk! Wat een plezier hebben we beleefd en daar heeft het decor bij geholpen. Door de toepassing van de verschillende decor stukken werd mijn studio een dagje omgetoverd tot speeltuin in verschillende thema's.

Voor deze bijlage werkte ik samen met fotografe Rolinda Windhorst en visagist & haarstylist Carmen Gonzalez.

vrijdag 15 september 2017, 13:19 Iris van der Meer

Binnenkijken bij mij!

Ik was met zwangerschapsverlof en kreeg van Maaike mijn oude (ze is nog jong) schoolvriendin een appje. Zij woont in Duitsland en zag ineens mijn gezicht en huis in een magazine! Heel verrassend want dat had ze natuurlijk nooit verwacht. Ik wist dat ons huis zou verschijnen in een Duits magazine maar wist nog niet wanneer. Wat leuk om zo'n foto doorgestuurd te krijgen! Ik viel blijkbaar op ;)

Altijd al eens willen weten hoe mijn eigen huis eruit ziet? In dit portfolio item kan je meer bekijken!

Ons huis verscheen eerder dit jaar ook in de Ariadne at Home.

maandag 3 juli 2017, 14:32 Iris van der Meer

De tijd gaat langzaam!

Soms moet je geduld hebben. Heel veel geduld. Het leuke aan producties bedenken en uitvoeren is dat je vooruit werkt, soms zo ver vooruit dat je wel drie kwart jaar moet wachten voordat deze wordt gepubliceerd.

Zo was het ook met de Knippie bijlage van april. In de bijlage vind je allerlei fijne stoffen van Hilco. Hilco weet al ver van te voren welke stoffen eruit komen en daardoor zijn we altijd erg op tijd met bijlage van de Knippie. Inmiddels is de productie gepubliceerd en kunnen de kids, hun ouders en wij eindelijk het eindresultaat bewonderen!

En nu kunnen we ook de backstage pics delen.


Inmiddels heb ik een fijne grote studio, bij deze productie werkte ik nog vanuit huis. Vriendlief was niet altijd heel blij met me.


Make-uppen!


Smile

maandag 26 juni 2017, 13:47 Iris van der Meer

Mag ik even in uw tas?

Stiekem ben ik in mijn verlof al een beetje gaan 'werken'. Niet omdat het moet maar inderdaad... omdat het leuk is!

Elk jaar wordt er in Beverwijk en Wijk aan Zee de Open Atelierroute gehouden. Sinds vorig jaar oktober heb ik mijn eigen studio in Beverwijk. Samen met alle creatieven in Studio O deden wij dit jaar mee aan de Open Atelierroute om aan geïnteresseerden te laten zien wat er allemaal gebeurt in het pand aan de Grebbestraat.

Mensen konden bij mij langs komen om een gepersonaliseerde still te laten maken van de inhoud van hun tas. "Mijn tas!? Ja mevrouw, ik zou graag een mooi stilleven willen maken van de inhoud van uw tas!" Je begrijpt, het werd best spannend gevonden. Toch ging het gesprek al snel als een lopend vuurtje en voordat ik het wist was er zelfs een wachtrij.

Het is zo interessant om aan de hand van de tas erachter te komen wat voor een persoon er voor je staat. Zelfs mannen zonder tas leegde hun zakken, want ook daar kun je een mooie still van maken.

Naast de tassen heb ik ook nog een servies still gemaakt voor Studio O collega Annelies Kwaak, haar instagram vind je hier!

Wil je meer beelden zien? Check dan de Facebook van Studio O en als je het leuk vindt? Klik de button aan om op de hoogte te zijn van alles dat we met studio O doen.

maandag 12 juni 2017, 10:00 Iris van der Meer